08
Tam
12

Pressaähky

Viime aikoina FaceBook on muuttunut PresidenttiBookiksi. Tuntuu siltä että kaikki kaverini postailevat vain omaa ehdokkasta kehuvia tai ”vastaehdokkaita” dissaavia linkkejä. Miltähän Fese mahtaa näyttää kuukautta ennen kunnallisvaaleja kun kavereissani on vähintäänkin noin 200 tyyppiä, jotka ovat itse ehdolla? Lähteekö homma täysin lapasesta?

Silti minullakin on parin viikon ajan ollut takaraivossa fiilis että täytyisi blogata Haavistosta. Viimeistään Otson nerokas ’Presidentti on siitin’ -blogaus vakuutti minut kuitenkin siitä että kaikki tarpeellinen, järkevä ja järjetönkin ehdokkaasta on jo kirjoitettu. Kaikki kulmat on esitelty kyllästymiseen asti.

Jotain muuta siis piti yrittää. Päätin pitää puheen ja tehdä siitä videon.

Puhuin loppiaisena kuudessa eri paikassa eri puolilla keskustaa. Yleisönä lähinnä venäläisiä turisteja. Toivottavasti joku äänioikeutettukin kuuli…

Olo typötyhjällä Hakaniemen torilla saarnatessa oli aika surrealistinen, mutta hei, mähän oon taiteilija, mulla on vapauksia!

Toisaalta taas, miksi ihmeessä Suomessa ei ole enempää julkisia poliittisia puheita? Missä olisi Helsingin ”Speakers’ Corner”?

Lupaan tässä samalla julkisesti että tämä on viimeinen presidentinvaaleihin liittyvä fb- tai twitter-päivitykseni ennen vaalipäivää. Minua ei tarvitse blokata feedistä…

(Kameran takana avusti Mikki Wasara. Suurkiitokset hänelle.)

Advertisement

4 Kommentit to “Pressaähky”


 1. 1 Tuomas S.
  8 tammikuun, 2012 2:17 am

  Miksi suomessa ei ole enempää julkisia poliittisia puheita? Koska Suomessa ei ole julkisen puhumisen perinnettä. Se on aina ollut jotenkin pröystäilevää ja vähän epäilyttävää ja kuuluu selkeästi vähän kajahtaneille ihmisille. Vrt. Halme, Salpakarin eukko pohjantähteissä. Suomalainen juhlapuhekin on jo ihan käsite. Puhetaitoa ei vahingossakaan opeteta missään.

  Jos nyt vertaa Churchillin tai englannin kuninkaallisten puheita esimerkiksi uudenvuoden puheisiin huomaa ehkä tiettyjä eroja. Suurin osa itseilmaisunhaluisista suomalaisista sitten ilmaisee itseään IL:n, hommaforumin tai uuden suomen keskustelujen kaltaisilla foorumeilla.

  Tämän todettuani sanon, että ihan hyvä näin.

  • 2 hannuoskala
   9 tammikuun, 2012 12:53 pm

   Miksi suomessa ei ole enempää julkisia poliittisia puheita? Koska Suomessa ei ole julkisen puhumisen perinnettä. Se on aina ollut jotenkin pröystäilevää ja vähän epäilyttävää ja kuuluu selkeästi vähän kajahtaneille ihmisille.

   Eli Tuomas, soppii siis meille! Perinteet on tehty muutettaviksi. Haastan sut ensi kesänä Speakers’ Corner -iltamiin… :)

 2. 3 Tuomas S.
  10 tammikuun, 2012 8:06 pm

  challenge accepted. meanwhile:

 3. 11 tammikuun, 2012 9:52 am

  Jännä puhe maanmittauksen mieheltä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


Flickr Photos


%d bloggaajaa tykkää tästä: