20
Mar
10

voitto kotiin

Viime viikolla kulttuuri- ja kirjastolautakunnan kokouksessa päätettiin olla antamatta toiminta-avustusta ns. poliittisille kulttuurijärjestöille.

Päätös oli merkittävä. Vielä viime vuonna ko. järjestöt saivat avustusta yhteensä 77000€. Se ei kulttuurirahoissa ole ihan vähän. Konkreettista summaa tärkeämpää oli kuitenkin periaate: poliittiset kulttuurijärjestöt ovat tavanneet saada rahansa ”maan tapana” – niiden toiminta ei ole täyttänyt avustuksille asetettuja kriteereitä. Kyseessä on ollut siis käytännössä piilopuoluetuki.

Tukien poistaminen edustaa tuorempaa, terveempää poliittista kulttuuria. Poistoa ovat vihreät lautakuntalaiset yrittäneet jo 1990-luvulta saakka. Nyt aika oli vihdoin kypsä. Maan tavat muuttuvat ja hyvä niin.

Käyttämättä jääneitä rahoja siirrettiin ns. lähikulttuuriavustuksiin, joita myönnetään helsinkiläisille yhteisöille, asukasyhteisöille sekä puoliammattilais-/harrastajaryhmille taidetapahtumien ja esitysten järjestämiseen tai kaupunginosien kulttuurihankkeisiin Helsingissä. Näistä rahoista toki voivat poliittisetkin järjestöt hakea tukea oikeisiin kulttuuritapahtumiin – emmehän mekään halua ideologisten järjestöjen kulttuuritoimintaa vastustaa. Nyt vaan kaikki hakijat ovat samalla viivalla, tasa-arvoisia. Mitään korvamerkintää ei ole.

Kokouksen jälkeen fiilis oli todella hyvä. Politiikkaa harrastamalla voi oikeasti muuttaa maailmaa.

Mainokset

2 Responses to “voitto kotiin”


 1. 1 hannuoskala
  marraskuu 22, 2010 12:51 pm

  heh, aamun Hesarissa vantaalainen Perussuomalainen Timo Uppala kiittelee päätöstämme

  http://www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/artikkeli/1135261816027

  Helsingin Sanomat kertoi Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan päättäneen lakkauttaa poliittisten kulttuurijärjestöjen tuet ensi vuodesta lähtien (Kaupunki 17. 11.). Kerrankin saimme lukea stadin luottamuselimen tehneen hyvän päätöksen.

  Kerrankin minä olen jostain samaa mieltä Perussuomalaisten kanssa!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


twtr

Flickr Photos

Mainokset

%d bloggers like this: