17
Jou
09

ärr osa 3: veeärr

Purnasin aiemmin täällä internetin puutteesta VR:n Pendolinoissa ja Intercityissä. Nyt VR lupailee parannuksia jo ensi kevääksi! Loistavaa! Uudistusten tuulet puhaltavat Valtion rautateillä!

Samaan syssyyn VR voisi korjata pienen mutta ärsyttävän puutteen palveluissaan.

Jokunen aika sitten ajattelin viedä soittimeni Kuopion rautatieaseman matkatavaransäilytykseen yön yli vartomaan, jotta säästyisin yhdeltä ylimääräiseltä roudaukselta.

No, eipä kun keikan jälkeen rautatieasemalle. Taskussa kaksi euron kolikkoa säilytysboksia varten.

Hanuri ja viulu kaappiin. Ja ohjeiden ”Syötä 2€” mukaisesti euron kolikot sisään.

Mitään ei tapahdu.

Olisi pitänyt tietenkin syöttää kahden euron kolikko eikä kahta euroa. Tietenkin. Mutta tässä neuvostoaikaisessa kaapissa ei ollut edes mekaanista kolikoiden poistonappulaa. Siellä olivat eurot ja pysyivät. Aseman palvelut jo kiinni. Tuo 2×1€ ainoa käteiseni, tietty. Lähin pankkiautomaatti torilla lähes kilometrin päässä.

Roinat lukitsemattomaan kaappiin ja juoksujalkaa torille ja takaisin noutama. Hiki tuli ravatessa.

Tarinan opetus: aina pitäisi olla hervoton kolikkopino mukana. Miksi ihmeessä? Mihin muuhun kuin pysäköintimittareihin ja matkatavarasäilytykseen enää tarvitaan metallirahoja? Eikö anno domini 2009 voisi jo kehittää järjestelmää joka toimisi joko pankkikortilla tai kännykkämaksulla? Entisessä opinahjossani on voinut jo vuosikausia maksaa limonadin kännykällä, miksei VR:llä matkatavaran säilytystä?

Digitaalisten pienmaksujärjestelmien kehittämisessä valtion tulisi ottaa nykyistä suurempi rooli. Vaikuttaa siltä että Visaa ja muita maksupalveluita tarjoavia yhtiöitä eivät kiinnosta pienet asiakkaat ja mikromaksut. Ymmärrettävästi, eihän niissä nimensäkään mukaisesti liiku paljon rahaa.

Ihmisten välisen suoran rahansiirtomahdollisuuden lisäksi luotettavaa mikrorahaa tarvittaisiin myös nettipuolelle. Valitettavaa on että Paypal ei koskaan rantautunut kunnolla Suomeen. Helpon, halvan ja luotettavan pienmaksujärjestelmän kehittäminen ja ylläpito voisi olla valtiolle jopa kannattavaa mm. pienimuotoisen nettikaupan mahdollistumisen myötä.

Mainokset

1 Response to “ärr osa 3: veeärr”


  1. joulukuu 27, 2009 11:36 pm

    Pysäköintimittarit toimii oikein näppärästi luottokortilla. Toisaalta taas yksityisellekään puolella ei jostain syystä saada noita lokeroita toimimaan kortilla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


twtr

Flickr Photos

Mainokset

%d bloggers like this: