02
Elo
09

plastic logic helsingin luottamushenkilöille?

Kunnallisen demokratian rattaiden pyöriminen vaatii järkyttäviä määriä paperia. Vain kerran kuussa kokoontuvan kulttuuri- ja kirjastolautakunnan kokouspapereista muodostuu vuodessa n. 30-40 cm korkea kasa. Pelottaa ajatellakin esim. joka viikko kokoontuvan yleisten töiden lautakunnan jäsenten paperipinkkoja. Ja useille luottamushenkilöille tuohon päälle sitten tietysti vielä valtuutettujen nivaskat.

Valtuustokauden aikana valtuutetuille kuskataan kotiin (tai työpaikalle) polkupyörälähettien toimesta yhteensä useiden metrien korkuinen vuori A4-saastetta. Määrä ei ole ihan pieni kun muistaa että Helsingissä on 85 varsinaista valtuutettua ja koko joukko varavaltuutettuja – lautakuntalaisista ja lautakuntalaisten varajäsenistä puhumattakaan. Erilaisia luottamustehtäviä on satoja.

Haloo anno domini 2009? Tämänhän piti olla ”digitaalinen aikakausi”?

Plastic Logic -firman eReader& voisi olla hyvä vaihtoehto tälle sirkukselle.

Tärkeitä pointteja:
– dokumentteihin voi tehdä merkintöjä ja muistiinpanoja
– yksi A4-sivu mahtuu näytölle kerralla
– paperit voidaan toimittaa käyttäjille netin kautta

Jos kaupunki hankkisi lukijoita suuren määrän kerralla, hintakaan olisi tuskin kovin paha. Erittäin todennäköisesti vertailukelpoinen valtuustokauden aikana tapahtuvan painamis- ja kuljetusrumban kustannuksiin, täysin ilmaista ei sekään liene.

Paperin käytön vähentäminen olisi joka tapauksessa hyvä vihreä tavoite. Ensi askel voisi olla vaikkapa lautakuntien jäsenten esityslistojen lähettäminen sähköpostilla, jos tähän vaihtoehtoon suostuu. Itselleni ainakin näyttöpäätteltä lukeminen on sen verran luontevaa, että ottaisin paperittomat versiot mieluusti. Pysyisivät paremmin järjestyksessäkin…

Paperin paras ominaisuus läppäriin verrattuna on mielestäni merkintöjen tekemisen helppous – siihen Plastic Logicin lukulaite (lukija, readeri, iKirja?) tarjoaisi näppärän näköisen ratkaisun.

Jos digitaalinen lukija ei lyö itseään läpi vielä tällä vaalikaudella, niin ehkäpä jo 2012-kunnallisvaaleihin tästä saataisiin pieni vihreä teema?

Mainokset

2 Responses to “plastic logic helsingin luottamushenkilöille?”


 1. 1 Jaakko
  elokuu 3, 2009 7:47 am

  Totuus noissa taitaa olla vaan se ettei nuo ereaderit ole ihan sillä tasolla että niistä olisi ns. vakavaan käyttöön. Toki Helsingin kaupungilla olisi mahdollisuus toimia edelläkävijänä tässä asiassa. Kunhan vain homma tapahtuu jotenkin järkevässä järjestyksessä eikä niinkuin eräänkin pomon huonekalut.

  Käytännössähän toki tuossa tulee muitakin vaatimuksia kuin pelkästään kiva käyttöliittymä.

 2. 2 hannuoskala
  elokuu 3, 2009 6:10 pm

  Näinhän tuo toki on, mutta mielestäni kehitystä kannattaisi tarkkailla aktiivisesti – vehkeet voitaisiin hankkia vaikka ensin jollekin lautakunnalle, joka voisi koekäyttää niitä ja kokemuksista sitten opittaisiin. Ton kokoinen ereaderi olis kyllä joka tapauksessa ihan mahtava. Koko yöpöydän kasa aina kätevästi laukussa matkassa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


Suosituimmat artikkelit

twtr

Flickr Photos

Mainokset

%d bloggers like this: