04
Mar
08

ääntenlaskua odotellessa…

Ovensuukyselyiden tuloksia (n. klo 1.30) ja ensimmäisiä laskettuja ääniä (n. klo 2.15) odotellessa on hyvää aikaa katsoa aihepiiriin liittyviä Youtube-pätkiä.

Suosittelen kaikille Obaman puolen tunnin ”infomerciaalia” viime viikolta:

Tuotantoarvot kohdallaan; softausta ja Mike Post-henkistä taustamusiikkia ei ole säästelty. (Vrt. West Wing) Huomatkaa erityisesti Obaman ”isänmaallinen” työhuone; kuin harjoituskokoinen Oval Office.

Obaman varhaisempaan poliittiseen historiaan ja argumentaatioon voi tutustua katsomalla vuodelta 2003 löytyvän pätkän, jossa hän debatoi republikaani Alan Keyesin kanssa.

Mukavaa kuulla johdonmukaista argumentaatiota amerikkalaiselta poliitikolta. Obama on mielestäni jatkanut samalla linjalla myöhemminkin. Itseasiassa hänen argumentaatiotyylistään tulee minulle vahvasti mieleen Tony Blair:

Joka myös kykeni kuin kykenikin esittämään kohtuullisen järkeenkäypiä ja koherentteja argumentteja Irakin invaasion tueksi. Tästä assosiaatiostani johtuen en ole aivan niin luottavainen Obaman ulkopoliitiikkaan; kaikki Yhdysvaltain presidentit, myös Clinton, ovat viime vuosikymmeninä käyttäneet porkkanan lisäksi keppiä. Kyse voi hyvinkin olla enemmän tyylistä kuin sisällöstä. No, olisihan sekin askel oikeaan suuntaan.

Kevennyksenä kandidaattien stand-up näytteet Alfred E. Smith -illallisilta. McCain:

Osa 1:

Osa 2:

Obama:

Pakko sanoa, McCain hallitsee tuon homman paljon Obamaa luontevammin. Jopa hämmentävän paljon paremmin, kun ottaa huomioon kuinka oudosti John pärjäsi debateissa. Obama puhe maistuu paperilta, aivan kuten oikeustieteen opettajan puheen olettaakin kuulostavan. Ehkä tuollaiset illalliset ovat vuosikymmeniä politiikassa pyörineelle McCainille luontevampia tilaisuuksia?

Toivottavasti yhdysvaltalaiset valitsevat tänään järkeään käyttävän poliitikon eivätkä pelleä. Kahdeksan vuotta riitti.

Mainokset

1 Response to “ääntenlaskua odotellessa…”


  1. 1 janne
    marraskuu 4, 2008 6:22 pm

    hehee, tuskin maltan lähteä kohta ulos aurinkoiselle venice beachille, kun joka ikiseltä (250kpl) kanavalta tuntuu tulevan vaaleista. meininki näkyy myös tuolla ulkona aika hurjana. otan kuvia/videoita jos jaksan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


twtr

Flickr Photos

Mainokset

%d bloggers like this: